© 2019 EUREKAWEEK NSR

LID WORDEN: WAAROM?

We zouden natuurlijk heel veel redenen op kunnen gaan noemen waarom wij denken dat het een goed idee is om lid te worden bij NSR, maar wat is nou sprekender dan de ervaring van een eerstejaars? 

Waarde potentiële Navigator,

 

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, lid worden bij een studentenvereniging was één van de betere beslissingen die ik kon nemen. Om dit uit te leggen gaan vele woorden tekort schieten, maar ik ga een poging wagen.

 

Toen ik net zoals jij de Eurekaweek liep, ging ik langs al die verenigingen en zag mooie vriendschappen en allemaal mensen die onder het genot van een drankje goede gesprekken en lol met elkaar hadden. Toch besloot ik niet lid te worden in het eerste jaar, wat een fout was. Ik dacht namelijk: ‘oei, die zestig punten moet ik toch binnenslepen dit jaar’, wat uiteindelijk veel minder tijd kostte dan ik verwacht had, waardoor ik veel tijd over had. Een goede band opbouwen met iemand van je studie kan zeker maar is ook lastig, omdat je eenmaal niet veel contacturen hebt en daardoor niet erg veel studiegenoten spreekt.

Het jaar daarna besloot ik toch lid te worden en er ging een wereld voor me open. Ik leerde in een korte tijd super veel mensen kennen en creëerde snel nieuwe vriendschappen. Ik koos voor NSR, omdat naast alle studentikoziteit er ook volop tijd is om op zoek te gaan naar God. Door NSR doe je de zoektocht niet alleen, maar samen. Iedereen wordt namelijk in een dispuut geplaatst waar je met open armen ontvangen wordt. In deze groep ontstaan super toffe gesprekken die je echt aan het denken zetten.

 

Nu ik lid ben verveel ik me echt nooit meer. Er zijn zoveel dingen te doen. Elke dinsdag en donderdag borrel op de sociëteit, om de 2 weken op dinsdag dispuutsavond, activiteiten die je zelf kan organiseren, met andere leden studeren, koffie drinken en ga zo maar door.

Nu is mijn tip je niet te veel zorgen te maken om die zestig studiepunten, maar ook zeker wat uit je tijd te halen als student en de ideale manier hiervoor is een studentenvereniging. Ik hoop dat je een klein beetje een beeld hebt gekregen van lid zijn bij NSR en wie weet spreken we elkaar nog tijdens de Eurekaweek.

 

Veel plezier deze week,

Lennart

Eerstejaars lid bij NSR