© 2019 EUREKAWEEK NSR

DISPUTEN

Vanaf het begin dat je lid wordt bij NSR wordt je opgenomen in een dispuut. NSR kent veertien disputen met elk haar eigen karakter. Een dispuut bestaat uit ongeveer 20 tot 25 personen en eens in de twee weken kom je bij elkaar op dinsdagavond. Op deze avonden staan geloofsopbouw en vriendschap centraal. Door deze opbouw voel je je al snel thuis in je dispuut en ga je samen weekenden weg, ga je naar gala’s, op vakantie en beleef je nog veel meer leuke dingen. Hieronder vind je een overzicht van alle disputen.

1

ARENA

De wortels liggen in het hart van Rome, omringd door hoge muren. Doch, reeds 30 jaar wordt het Oudste vertegenwoordigd in het Rotterdamsche door enkele heren die hebben gekozen voor het wisselen van de wijsheid. Van de schoolbanken naar het studenten-leven. Heb jij al betaald? ARENA, altijd zo geweescht.

4

AQUILA

Jij wordt niet van Aquila, Aquila wordt van jou! Aquila is een dispuut waar je jezelf kan zijn. We houden van gek doen, maar vinden geloof ook belangrijk. We zijn lekker divers en houden van muziek/creativiteit. We hebben een mooie dispuutstekst, dat is Jesaja 40:30-31. Als je nieuwsgierig bent kijk dan op onze Instagram @dispuutaquila.

7

ENERGOS

Energos is het 7e dispuut der NSR en wordt ook wel “het Mooiste” genoemd. Het kenmerkt zich door het nuchtere karakter, open blik en gezelligheid onderling. Daarnaast vinden we het leuk om met elkaar activiteiten te ondernemen zoals vakanties en feestjes. Energos is een plek waar een ontspannen sfeer hangt en vriendschappen worden opgebouwd. Nieuwsgierig geword-en? Kijk op: www.dispuutenergos.nl

10

HEROS

Heros staat bekend als het sportdispuut, maar wij zijn natuurlijk nog veel meer dan alleen dat. Bij Heros is het vaak één grote chaos en dat in de meest positieve zin van het woord. Concrete plannen maken lukt alleen een jaar van tevoren, maar als je spontaan besluit iets te gaan doen, zijn er altijd wel mensen die met je mee gaan!

13

DOMINI

Domini kenmerkt zich met een aantal pijlers: vriendschap, echtheid, gebed, aanbidding en naar buiten treden. Vijf pijlers waar wij ontzettend trots op zijn. Je voelt ze heersen binnen het Domini, bij ieder lid. Graag zouden wij nog veel meer willen vertellen over onze vakanties, weekendjes weg, borrels, leden, dispuutsavonden, gala’s, mannen en de vrouwen maar dat gaat helaas niet in 60 woorden.

Kom langs op de sociëteit, roep dan ‘Ahoe’ en wij zullen je vinden en veel meer vertellen over Domini.

2

AKMAIOS

Akmaios is al vanaf het begin van NSR aan het groeien. Wij typeren ons als een gezellige en bloeiende groep met veel verscheidenheid. Samen verdiepen we ons in de Bijbel en gaan we voor elkaar door het vuur. Wij houden van samen eten, drankjes doen, spelletjes doen en weekendjes weg met elkaar. Akmaios Heerscht!

5

ODYSSEE

Odyssee is als Jozef, en haar leden als de vele kleuren van zijn rok. Reizigers op allerlei paden maar dezelfde bestemming het doel. We zingen luidkeels en smeren daarvoor. Brute zelfspot is ons machogedrag en oranje onze kleur. De koning zou trots zijn maar wij zijn trots op onze Koning.

8

PARAKLESIS

Wij zijn een dispuut met zowel vijfdejaars als sjaarzen, HBO’ers en WO’ers, bier- en waterdrinkers, mannen en vrouwen, soctijgers en luxepoezen en ga zo maar door. Binnen Paraklesis is diversiteit kenmerkend, daarnaast doen we ook graag sportief en vinden we azuurblauw een mooie kleur. Voor meer kijkjes en kiekjes van ons dispuut kun je ons op insta volgen (@dispuutparaklesis).

11

CORPUS GRAVIS

Van harte welkom in de schitter-magische wereld van dispuut Corpus Gravis. Iedere sociëteits-avond zijn wij weer uiterst goed gekleed in rode broek. De leden van CG vormen een hechte groep, zijn altijd prominent aanwezig en houd-en van ludieke acties. Maar ook van diepgaande vriendschappen, Bijbel en aanbidding. Een onvergetelijk mooie studententijd: GO. FOR. IT.

14

THYATIRA

Wij zijn Thyatira, het jongste dispuut van NSR. We zijn een gezellige groep mensen waar je lekker jezelf mag zijn. Daarnaast hangt er altijd een relaxte sfeer, waar mooie vriendschappen ontstaan en onze focus bij God ligt.

3

HIPPOPOTAMUS

De beste billen van NSR, die vind je bij Hippopotamus. Bij Hippo doen we lekker normaal, want dan doe je vaak al gek genoeg. Hippo is een gevarieerd dispuut met een relaxte sfeer. Hippo houdt van lekker (veel) eten, zomer, gezelligheid, liever lui dan moe zijn en van spelletjes. Weet jij wie de weerwolf is?

6

LAZARUS

Sinds het jaar 2000 wordt sociëteit Alveus Dei begeven door oranje-blauwe helden. Deze helden wilden ooit allemaal meer te weten komen over het zijn van student. Meer te weten komen over een leven als christen. Meer te weten komen over hoe je deze twee combineert. Lazarus zorgt voor vriendschap en sfeer, voor diepgang en jolijt. Het mooiste Dispuut, als jij is er niet een!

9

LUXOR

Hi! Wij zijn het vrouwendispuut van NSR! Al ruim 10 jaar vormt dispuut Luxor een basis in geloof, vriendschap en gezelligheid. Hechtheid en openheid zijn kenmerkend voor ons dispuut vol vriendinnen. Naast de dispuutsavonden vinden we het leuk om met elkaar activiteiten te ondernemen, te borrelen en weekendjes weg te gaan. Tot snel bij het mooiste dispuut!

12

FINITO

Finito is het 12e en mooiste dispuut der NSR. Niet alleen vanwege onze knappe koppies, maar ook omdat we ons focussen op drie kernwaarden: we hebben een eindeloos netwerk, vertrouwen op een gebed zonder end en zijn onbegrensd grappig. Oh en we zijn gek op koeien en de kleur paars. Maar dan ook echt gek. Kortom, Finito is helemaal het einde!