top of page

DISPUTEN

Vanaf het begin dat je lid wordt bij NSR word je opgenomen in een dispuut. NSR kent  veertien disputen  met elk haar eigen karakter en daarmee is het aanbod van disputen super divers. Een dispuut bestaat uit ongeveer  20 tot 25 personen die eens in de twee weken bij elkaar komen op dinsdagavond. Op deze avonden staan  geloofsopbouw en vriendschap  centraal. Door deze opbouw voel je je al snel thuis in je dispuut en ga je samen weekenden weg, naar gala’s, op vakantie en beleef je nog veel meer leuke dingen. Hieronder vind je een overzicht van alle disputen. 

WhatsApp Image 2023-05-25 at 17.07.36.jpeg
 Arena

De wortels liggen in het hart van Rome, omringd door hoge muren. Doch, reeds 33 jaar wordt het Oudschte vertegenwoordigd in het Rotterdamsche door enkele heren die hebben gekozen voor het wisselen van de wijsheid. Van de schoolbanken naar het studenten-leven. Heb jij al betaald? ARENA, altijd zo geweescht.

 Akmaios

Akmaios, het tweede dispuut der NSR. Al 32 jaar kunt u ons zien schitteren in onze rode en zwarte jasjes dansend op feestjes en met een biertje in de hand op de soc. We zijn een hechte groep vrienden waar iedereen helemaal zichzelf is. We genieten van weekendjes weg, dispuutsavonden en onze liefde voor bomen is groot. Akmaios is bloeiend in vriendschap en geloof. We geven om elkaar en gaan samen Jezus achterna. Akmaios Heerscht!

akmaios.jpg
 • Instagram - White Circle
f3083186-8c3e-4fab-919b-00aed354f9b2.JPG
 • Instagram - White Circle
Hippopotamus

De beste billen van NSR, die vind je bij Hippopotamus. Bij Hippo doen we lekker normaal, want dan doe je vaak al gek genoeg. Hippo is een gevarieerd dispuut met een relaxte sfeer. Hippo houdt van lekker (veel) eten, liever lui dan moe zijn, zomer en gezelligheid. Maar heeft u eigenlijk al een kannetje frusty op?

Aquila

Jij wordt niet van Aquila, Aquila wordt van jou! Ons dispuut bestaat uit een groep gezellige mensen waar je jezelf kan zijn. We genieten van een biertje op onze mooie sociëteit en hechten niet heel veel waarde aan studentikoziteit. Ons motto is niks moet en alles mag! We houden dan ook enorm van gek doen met elkaar. Of dat nou crowdsurfen is in een vogelpak, liften naar Verweggistan of lekker meeblèren tijdens karaoke, elk impulsief idee is welkom! Binnen dispuut is er een open sfeer waarin je wordt gevormd en helpen wij elkaar bij het zoeken naar God. We hebben een mooie dispuutstekst, dat is Jesaja 40:30-31.

Ben jij op zoek naar een dispuut met gekheid, oog voor elkaar en verlangen naar God? Dan is Aquila misschien wel hét dispuut dat bij jou past!

aquila_edited.jpg
 • Instagram - White Circle
WhatsApp Image 2023-04-05 at 12.54.16.jpeg
Odyssee

Odyssee is als Jozef, en haar leden als de vele kleuren van zijn rok. Verenigd, zichtbaar aanwezig en charmant. Reizigers op allerlei paden maar dezelfde bestemming het doel. We zingen luidkeels en smeren daarvoor. Brute zelfspot is ons machogedrag en oranje onze kleur. De koning zou trots zijn maar wij zijn trots op onze Koning.

Lazarus
 • Instagram - White Circle

Hey jij daar, Wat goed dat je informatie zoekt over disputen. Er zijn er veel bij NSR, 14 maar liefst. Echter hoef je er maar 1 te kennen en te onthouden: Dispuut Lazarus. Een plek waar je jezelf ontwikkeld, zowel op sociaal als op persoonlijk vlak. Studentikoziteit staat bij ons uiteraard hoog in het vaandel. Je kunt ons herkennen aan onze blauw-oranje das, altijd prominent aanwezig op de sociëteit. Samen ontdekken we de ziekste clubs en de liefde van God. Wil jij het maximale uit je studententijd halen? Zoek ons dan op. Dispuut Lazarus is de sleutel voor jou! 

Louter Voo 

WhatsApp Image 2023-05-04 at 11.32.02.jpeg
 • Instagram - White Circle
Energos
IMG_3001.jpg
 • Instagram - White Circle

“Dispuut van mooie mensen, dispuut van nuchterheid” Energos, opgericht in 2002 is het 7e dispuut van NSR en staat ook wel bekend als ‘Het Mooiste’.   

Gelul natuurlijk, zo staan we alleen bij onszelf bekend. Hier zou een willekeurig heldhaftig verhaal kunnen staan over boten en brute bazen die iedere week de soos afbreken, maar wetende dat niemand dat verder leest en dat dat verder geen zoden aan de dijk zet, bespaar ik mezelf de moeite. Dat je bij ons grote spelers vindt, spreekt natuurlijk voor zich. Met beide benen op de grond heb je hier de kans om al je vragen te stellen, en uit te vogelen hoe je nu echt zelf vindt dat het gaat.   

Houd koers, behouden vaart en check www.dispuutenergos.nl

Paraklesis

Parakleten zijn trots op de leden die hun studie cum laude doen en de leden die na vijf jaar nog steeds geen propedeuse hebben maar wel volhouden. Parakleten zwijmelen weg met (interne?!?!) relaties en genieten mee met de Paramannen die voorlopig nog op hertjes aan het jagen zijn. 

Het is het klassieke verhaal dat Para divers is, maar het is wel waar. We kunnen ons dus wel sportief of medium studentikoos noemen, maar we krijgen elk jaar toch weer sjaarzen erbij die niet in dat plaatje passen (no offence). Om dan nog even helemaal klassiek af te sluiten: er is één ding wat we wel gemeen hebben en dat is ook gelijk het allerbelangrijkste. Kom eens langs om uit te vinden wat dit is! 

WhatsApp Image 2023-06-01 at 17.40.06.jpeg
 • Instagram - White Circle
IMG-20230505-WA0000.jpg
 • Instagram - White Circle
Luxor

‘Student zijn is een heug’lijk feit, we zijn nu op ons best’

Wij zijn Luxor, het vrouwendispuut van NSR. Gekenmerkt door witgoud. We zijn rijk aan hechte vriendschappen, studentikoziteit, geloof en veel gezelligheid. Naast dat goede gesprekken en betrokkenheid centraal staan zijn wij ook tot in de late uurtjes op de borrels en feestjes te vinden. Samen met een grote groep vriendinnen herinneringen maken voor het leven, wie wil dat nou niet! Ben jij nu ook nieuwsgierig geworden naar wat het inhoudt een Luxorious te zijn? Spreek ons gerust aan op de soc en eet gezellig een biba met ons mee!

Heros

Hoewel we de naam sportdispuut weinig eer meer aandoen, spat het fanatisme bij een spelletjesavond ervan af! Er gaat geen week voorbij zonder een spontane activiteit en als er een feestje is, zijn wij erbij! Ook houden we van aanbidding en samen Jezus leren kennen.  

IMG-20230525-WA0006.jpg
 • Instagram - White Circle
Corpus Gravis
9bae59de-5931-4d6a-9557-9f0fb71e0ed8.JPG
 • Instagram - White Circle

Merckt toch hoe sterck wij verenigd zijn, dat moet dispuut Corpus Gravis wezen. Dit is waar het om draait in de schitter-magische wereld van CG. De leden vormen een hecht en actief dispuut dat altijd uiterst goed gekleed in rode broek prominent op de sociëteit, feestjes en andere activiteiten te vinden is. Daarnaast hechten wij veel waarde aan diepgaande vriendschappen, Bijbel en aanbidding met onze kerntekst centraal: “Zoals het ene lichaam vele delen heeft en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, zo zijn wij samen een lichaam in Christus en zijn we, ieder apart, elkaar lichaamsdelen” Rom 12:4-5  

Finito

Wij zijn Finito, het twaalfde en tevens het meest Paarsche dispuut der NSR. Schitterend in het paars kunt u ons vinden op de sociëteit, waar wij altijd aan te schieten zijn voor een babbeltje of drankje, grapje of dansje. Wij hebben een eindeloos netwerk, vertrouwen op een gebed zonder end en zijn onbegrensd grappig. Kortom, helemaal het einde! Dikke kus, uw paarschelingen

finitop.jpg
 • Instagram - White Circle
domini versie 2.jpeg
Domini

Tja, wat moet je hier nou schrijven. Een tekst over hoe populair, leuk, aanwezig, prominent, studentikoos of gaaf jouw dispuut is? Nah, kom maar gewoon langs of schreeuw op de soc “Ahoe!”. 

Thyatira
 • Instagram - White Circle

Wij zijn Thyatira. We zijn een gezellige groep mensen waar je lekker jezelf mag zijn. Daarnaast hangt er altijd een relaxte sfeer, waar mooie vriendschappen ontstaan en onze focus bij God ligt. Dit is iets waar we allemaal erg enthousiast van worden :) Vanuit dit enthousiasme stappen we graag uit in vrijwilligers werk (b.v.: klussen, student Alpha en bordspelletjes doen in de Pauluskerk). Verder houden we van spontane etentjes bij en met elkaar en zijn we altijd in voor een goede pubquiz die we natuurlijk willen winnen. Voel je vrij ons te berichten via insta bij vragen en kom een keer langs op een van onze dispuutsavonden, tot dan! 

Groepsfoto Thya.jpg
 • Instagram - White Circle
bottom of page