DISPUTEN

Vanaf het begin dat je lid wordt bij NSR word je opgenomen in een dispuut. NSR kent  veertien disputen  met elk haar eigen karakter en daarmee is het aanbod van disputen super divers. Een dispuut bestaat uit ongeveer  20 tot 25 personen die eens in de twee weken bij elkaar komen op dinsdagavond. Op deze avonden staan  geloofsopbouw en vriendschap  centraal. Door deze opbouw voel je je al snel thuis in je dispuut en ga je samen weekenden weg, naar gala’s, op vakantie en beleef je nog veel meer leuke dingen. Hieronder vind je een overzicht van alle disputen. 

09A014B0E0234399B6570943025D748B.jpg
1 - Arena

Hét dispuut, waarvan de wortels liggen in het hart van Rome. Sedert 1989 wordt het Oudste vertegenwoordigd in het Rotterdamsche door enkele Heeren die hebben gekozen voor het wisselen van de wijsheid. In dit gedachtepaleis staat men voor het 31e jaar verenigd, doch bescheiden. Kijk jij aankomend jaar met jaloezie naar het blauw-zwart aan het marmer of zit Arena bij jou in het bloed? ARENA, altijd zo geweescht. 

2 - Akmaios

Ondanks ons 30-jarig bestaan én de mooiste das van de vereniging, zijn wij lekker ons zelf gebleven. En dat kenmerkt ons: een hechte groep waar iedereen helemaal zichzelf kan zijn: of je nou overleeft op drankjes, thee-verslaafd bent of graag bomen knuffelt. Akmaios is bloeiend in vriendschap en geloof, zoals een boom in volle bloei staat. Akmaios Heerscht!

deac567a-54a8-41eb-b6d4-630cfc1a1c0b.jpg
  • Instagram - White Circle
7affefed-8e1e-43aa-84bb-a38b5986b991.jpg
3 - Hippopotamus

Hippopotamus ('Hippo' voor intimi) is het derde dispuut van NSR. Dat klinkt heel tof maar dat zegt je waarschijnlijk niet zoveel. Wat kunnen we dan wel zeggen over Hippo?  

Hippo is een heel gevarieerd dispuut waar je een fijne balans vind tussen gezelligheid en studentikoziteit. De sfeer is relaxed waardoor iedereen zichzelf kan zijn. Nijlpaarden laten zich typeren door dik, lui en lelijk zijn. Hippopotami preferen de typering dik, lui en heerlijk. Want we houden van (vr)eten en met onze dikke hippo-billen op het strand of in het park chillen. Verder worden er graag spelletjes gespeeld, is er altijd wel iemand die met je mee wil naar de kerk op zondagochtend en is er een grote kans dat je onzin-motie wordt aangenomen.

  • Instagram - White Circle
4 - Aquila

Jij wordt niet van Aquila, Aquila wordt van jou! Wij zijn een dispuut vol creatieve en muzikale mensen waar je jezelf kan zijn. Bij Aquila zijn we vrij als vogels. Hoewel we genieten van een drankje op onze mooie sociëteit, hechten we niet heel veel waarde aan studentikoziteit. Ons motto is niks moet en alles mag! We houden naast creativiteit ook enorm van gek doen met elkaar. Of dat nou crowdsurfen is in een vogelpak of lekker meeblèren tijdens karaoke, elk impulsief idee waarmee je komt wordt overwogen! Binnen dispuut is er een open sfeer en helpen wij elkaar bij het zoeken naar God. We hebben een mooie dispuutstekst, dat is Jesaja 40:30-31.

ac06074f-79a1-46c1-bd1d-a7f8414cce00.jpg
04601185-0c43-42b3-9d77-89fb8a76d103.jpg
5 - Odyssee

Waarde lezer, 

We zijn samen eendrachtig, veelstemmig en onaangetast, 

Zichtbaar aanwezig en onwankelbaar vast. 

Voor avontuur ingescheept, op koers planerend en drijvend, 

Dat was toen, dat is nu en dat is blijvend. 

Kijkend door de poort zie je de prijs, 

Oranje zal overwinnen, kom aan boord, Goede Reis

9f6b15da-0dac-4132-9eaf-53a45860cec9.jpg
6 - Lazarus

Hey jij daar, Wat goed dat je informatie zoekt over disputen. Er zijn er veel bij NSR, 14 maar liefst. Echter hoef je er maar 1 te kennen en te onthouden: Dispuut Lazarus.

 Een plek waar je jezelf ontwikkeld, zowel op sociaal als op persoonlijk vlak. Studentikoziteit staat bij ons uiteraard hoog in het vaandel. Je kunt ons herkennen aan onze blauw-oranje das, altijd prominent aanwezig op de sociëteit. Samen ontdekken we de ziekste clubs en de liefde van God. Wil jij het maximale uit je studententijd halen? Zoek ons dan op. Dispuut Lazarus is de sleutel voor jou! 

Louter Voo 

6910a09b-840a-4701-aa93-b407d8236fe7.jpg
7 - Energos

“Dispuut van mooie mensen, dispuut van nuchterheid” Energos, opgericht in 2002 is het 7e dispuut van NSR en staat ook wel bekend als ‘Het Mooiste’.   

Gelul natuurlijk, zo staan we alleen bij onszelf bekend. Hier zou een willekeurig heldhaftig verhaal kunnen staan over boten en brute bazen die iedere week de soos afbreken, maar wetende dat niemand dat verder leest en dat dat verder geen zoden aan de dijk zet, bespaar ik mezelf de moeite. Dat je bij ons grote spelers vindt, spreekt natuurlijk voor zich. Met beide benen op de grond heb je hier de kans om al je vragen te stellen, en uit te vogelen hoe je nu echt zelf vindt dat het gaat.   

Houd koers, behouden vaart en check www.dispuutenergos.nl

8 - Paraklesis

Parakleten zijn trots op de leden die hun studie cum laude doen en de leden die na vijf jaar nog steeds geen propedeuse hebben maar wel volhouden. Parakleten zwijmelen weg met (interne?!?!) relaties en genieten mee met de Paramannen die voorlopig nog op hertjes aan het jagen zijn. 

Het is het klassieke verhaal dat Para divers is, maar het is wel waar. We kunnen ons dus wel sportief of medium studentikoos noemen, maar we krijgen elk jaar toch weer sjaarzen erbij die niet in dat plaatje passen (no offence). Om dan nog even helemaal klassiek af te sluiten: er is één ding wat we wel gemeen hebben en dat is ook gelijk het allerbelangrijkste. Kom eens langs om uit te vinden wat dit is! 

462fa33a-be68-401c-9108-5c1989e16c11.jpg
e958c9b3-824c-4467-9ae8-4aee6daab8af.jpg
9 - Luxor

Hi! Wij zijn het vrouwendispuut van NSR! Al ruim 12 jaar vormt dispuut Luxor een basis in geloof, vriendschap en gezelligheid. We zijn een hecht dispuut vol vriendinnen waar veel openheid heerst. Naast dispuutsavonden vinden we het leuk om met elkaar activiteiten te ondernemen, te borrelen en weekendjes weg te gaan. Zitten we volgend jaar met jou aan de rand van het zwembad met een drankje? Tot snel bij het mooiste dispuut! 

10 - Heros

Hoewel we de naam sportdispuut weinig eer meer aandoen, spat het fanatisme bij een spelletjesavond ervan af! Er gaat geen week voorbij zonder een spontane activiteit en als er een feestje is, zijn wij erbij! Ook houden we van aanbidding en samen Jezus leren kennen.  

627c9ddb-4154-405e-92b4-987f86fe6ba3.jpg
976137a4-5b0e-483f-911b-08bf09dac9b2-1.j
11 - Corpus Gravis

Merckt toch hoe sterck wij verenigd zijn, dat moet dispuut Corpus Gravis wezen. Dit is waar het om draait in de schitter-magische wereld van CG. De leden vormen een hecht en actief dispuut dat altijd uiterst goed gekleed in rode broek prominent op de sociëteit, feestjes en andere activiteiten te vinden is. Daarnaast hechten wij veel waarde aan diepgaande vriendschappen, Bijbel en aanbidding met onze kerntekst centraal: “Zoals het ene lichaam vele delen heeft en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, zo zijn wij samen een lichaam in Christus en zijn we, ieder apart, elkaar lichaamsdelen” Rom 12:4-5  

Een onvergetelijk mooie studententijd: GO. FOR. IT.

  • Instagram - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • Instagram - White Circle
12 - Finito

Wij zijn Finito, het twaalfde en tevens het meest Paarsche dispuut der NSR. Schitterend in het paars kunt u ons vinden op de sociëteit, waar wij altijd aan te schieten zijn voor een babbeltje of drankje, grapje of dansje. Wij hebben een eindeloos netwerk, vertrouwen op een gebed zonder end en zijn onbegrensd grappig. Kortom, helemaal het einde! Dikke kus, uw paarschelingen

253f3c3c-74ca-457f-9fbb-43057344008d.jpg
420593c5-f0f3-4c1a-8aa0-f73bd2964600.jpg
13 - Domini

Tja, wat moet je hier nou schrijven. Een tekst over hoe populair, leuk, aanwezig, prominent, studentikoos of gaaf jouw dispuut is? Nah, kom maar gewoon langs of schreeuw op de soc “Ahoe!”. 

14 - Thyatira

Wij zijn Thyatira. We zijn een gezellige groep mensen waar je lekker jezelf mag zijn. Daarnaast hangt er altijd een relaxte sfeer, waar mooie vriendschappen ontstaan en onze focus bij God ligt. Dit is iets waar we allemaal erg enthousiast van worden :) Vanuit dit enthousiasme stappen we graag uit in vrijwilligers werk (b.v.: klussen, student Alpha en bordspelletjes doen in de Pauluskerk). Verder houden we van spontane etentjes bij en met elkaar en zijn we altijd in voor een goede pubquiz die we natuurlijk willen winnen. Voel je vrij ons te berichten via insta bij vragen en kom een keer langs op een van onze dispuutsavonden, tot dan! 

DSC_0156.JPG