top of page

OUDERS

Het is zover, uw kind heeft besloten te gaan studeren en/of wonen in  Rotterdam. Misschien is er net een feestje gevierd vanwege het slagen op de middelbare school, misschien is de propedeuse van het eerste jaar al binnen of misschien begint uw kind aan een nieuwe studie. Het zou kunnen dat u  vroeger  zelf lid bent geweest van een studentenvereniging en dat u hier  goede ervaringen  mee hebt, maar het kan ook zo zijn dat u liever niets met de studentenwereld te maken wilt hebben. In ieder geval bent u benieuwd naar wat  Navigators Studentenvereniging Rotterdam  uw kind allemaal te bieden heeft op het moment dat hij/zij zich bij ons inschrijft. We hopen dat we u een goed beeld kunnen geven van onze vereniging, waar we zelf enorm  enthousiast  over zijn. 

  

NSR is met ruim 300 leden de grootste  christelijke  studentenvereniging van Rotterdam. Met een unieke combinatie van studentikoziteit en het christelijk geloof onderscheiden we ons van andere studentenverenigingen. Ons motto is  ‘Christus kennen en Hem bekend maken’. Christus leren kennen doen we door middel van inhoudelijke dispuuts- en verenigingsavonden en kringen. Tegelijkertijd willen we het geloof ook in Rotterdam verspreiden wat we doen door open avonden, de Alpha-cursus en gesprekken voeren met studenten op de universiteit. 

  

Naast deze inhoudelijke verdieping is er ook veel ruimte voor studentikoziteit, wat zich uit in de diverse dispuuts- en verenigingsactiviteiten die door het jaar heen plaatsvinden. Twee keer in de week fungeert onze sociëteit ‘Alveus Dei’ (wat ‘Gods bijenkorf’ betekent), als een veilige thuishaven voor onze leden. Daarnaast vinden er door het jaar heen grotere activiteiten plaats, zoals weekenden, de Dies Natalis, het verenigingsgala en dispuutsgala, de zomervakantie en ga zo maar door. 

  

Natuurlijk is de  studie  enorm belangrijk en dit heeft bij NSR ook de hoogste prioriteit. Het is onze jarenlange ervaring dat onze activiteiten het studeren op geen enkele manier in de weg staan en er bestaat een  stimulerende cultuur waarbij samen studeren in de universiteitsbibliotheek geen uitzondering is. Bovendien is er alle ruimte voor uw kind om zichzelf op verschillende gebieden te  ontplooien  door middel van de diverse commissies waar NSR op draait. 

  

Lid worden van NSR is een beetje te vergelijken met terecht komen in een  warm bad, omdat je zo veel nieuwe mensen ontmoet met wie je vriendschappen gaat sluiten. Bovendien wordt uw kind direct opgenomen in een dispuut, wat binnen een korte tijd zal voelen als een  tweede familie  waarmee gelachen en gehuild kan worden en werken we binnen NSR met een vader/moeder-systeem. Dit houdt in dat uw kind binnen een maand een ouderejaars lid kiest die hem/haar zal helpen om een plek te vinden binnen de vereniging. Heel vaak gaat dit vanzelf al goed, maar het is altijd fijn om op iemand met meer ervaring terug te kunnen vallen. 

  

Kortom, lid worden bij NSR is een  geweldige toevoeging  aan de studententijd van uw kind in Rotterdam, waarin verdieping in geloof, studie, zelfontplooiing en gezelligheid worden gecombineerd. 

  

Wanneer u na dit verhaal nog onbeantwoorde  vragen  heeft of u nieuwe vragen heeft gekregen, schroom dan niet om contact op te nemen door een mailtje te sturen naar  voorzitter@eurekaweeknsr.nl .

  

We hopen dat we uw zoon of dochter mogen verwelkomen tijdens de Eurekaweek! 

​ 

De Eurekaweekcommissie 2024

Valerie, Yoram, Sven, Sietske, Marije, Juliette en Marijn

bottom of page